VirkVel - i din krop
Pædagogisk massage

Pædagogisk massage

- Massage til børn 6-15 år som er motorisk aktive og/eller sportsaktive 
- Massage til børn og unge op til 25 år med særlige behov og udfordringer så som angst, autisme o.l. 

Jeg har gode erfaring med massage af motoriske aktive børn, da de under massagen kan finde ro i kroppen, og kan slappe bedre af. Forældre fortæller med stor glæde, om bedre trivsel og uforstyrret søvn efter massagebehandlingerne.

Ligeledes har sportsaktive børn gavn af massage, da de ofte har meget mælkesyre i deres muskler, pga. mange timers hård træning, og de har måske svært ved at falde i søvn. Det kan en afslappende fysiurgisk massage afhjælpe.

Børn har lige så stor glæde af massage som voksne har. Massagen stimulerer hudens berøringssans, blodomløb i musklerne og barnets motorik.

Forskning har vist, at børn og unge med jævnlig terapeutisk berøring er bedre til at koncentrere sig og kommunikere. De er roligere i stressede situationer og får større selvværd.

- Massagen for børn og unge er af kortere varighed, da de ofte går hurtigere ind og ud af situationer og tilstande end voksne gør.

- Massagen kan give børn og den unge stort velvære og en god kropsbevidsthed samt løsne op for spændinger i bl.a. ryg, nak, kæbe og skuldre som måske er årsag til hovedpine og afspændthed.

Litteratur; 
- Massage som pædagogisk redskab, Berøring & dens betydning af ErikTollefsen & Hanne Borup, 2008, Center for Pædagogisk Massage ApS
- Massage og berøring - erfaring og effekt, af Annemarie Salomonsen, Klinisk sygepleje, 21.årgang, nr.2, 2007
- Helende berøring af børn Mary Atkinom, 2009

Læs her hvorfor et massageforløb er godt for dig, som ung med særlige udfordringer. Jeg har erfaringen og massagen udføres altid så den er behagelig for dig, i dit tempo og med dit behov i fokus.

Sansestimulerende pædagogisk massage